Efedrin Danmark

Efedrin

Hvis du vil købe Efedrin, men du har ingen anelse om de særlige egenskaber ved denne medicin, kan du læse anmeldelsen om medicin. Efedrin lægemidlet er et af de mest populære psykostimulerende midler, der kan påvirke det sympatiske nerves funktion.

Efedrin er blevet populært i verden gennem evnen til at stimulere forskellige processer i den menneskelige krop, herunder:

 • forhøjet blodtryk,
 • ændring af perifer vaskulær resistens
 • reduktion af inflammatoriske processer i rhinitis,
 • forbedring af centralnervesystemets aktivitet.

Indikationer for brug

I dag kan du købe Efedrin i Danmark og andre lande i verden. I Danmark bruges Efedrin til at øge blodtrykket og er normalt ordineret til patienter i den postoperative periode.

Fænomenet af reduktion i blodtrykket efter anæstesi har længe været kendt i klinisk praksis. Det er derfor modtager patienter ofte en aftale om brug af Efedrin til stabilisering af blodtrykket efter operationen.

Spinalbedøvelse kan udløse et fald i blodtrykket. I dette tilfælde Efedrin-opløsningen, som blev administreret intravenøst kan bidrage til et kraftigt fald i hastigheden af processen på grund af det faktum, at:

 • kan være en indsnævring af blodkar,
 • såvel som en hyppigheden stigning og styrken af hjertesammentrækninger.

Det blev også fundet, at den indledende administration af Efedrin hjælper mange patienter med at opretholde det oprindelige blodtryk i uændret tilstand, og i nogle tilfælde er der en forøgelse af trykket selv over hvad der var før administrationen af lægemidlet.

På det internationale marked kan Efedrin anvendes til behandling af neurologiske lidelser, bronchial astma, samt at undertrykke luftvejsobstruktion i bronkospasmer.

Den release form og dosering

I Danmark er Efedrin tilgængelig i form af en opløsning til intravenøs injektion. Du kan købe:

 • Efedrin Stragen 3 mg/ml.
 • Efedrin SAD 50 mg/ml.

Doseringen af Efedrin bestemmes individuelt for hver patient. Den vanlige dosis af lægemidlet til en voksen er:

 • Intravenøst 10-25 mg.

Det er nødvendigt at gentage injektionen, hvis der ikke forekom en stigning i blodtrykket efter intravenøs administration af Efedrin. Intervallet for gentagelse af injektionen skal være mindst 5-10 minutter.

Der er ikke etableret nogen særlig dosis efedrin for de ældre. Men man skal begynde at bruge Efedrin med en minimal dosis på grund af naturlige forandringer i kroppen af en ældre person.

Kontraindikationer

Det anbefales ikke at bruge Efedrin med hjertesygdomme og diabetes. Der er også anbefalinger til kvinder, hvor det siges at midlertidigt stoppe amningen under brug af Efedrin.

Sygdomme, der betragtes som kontraindikation for brug af Efedrin:

 • Feokromocytom,
 • Takyarytmi,
 • Psychoneurosis,
 • Asymmetrisk septum hypertrofi.

Interaktion med andre lægemidler

Inden du begynder at bruge Efedrin, skal du fortælle din læge om eventuelle medicin, du har brugt, også dem, der er tilgængelige uden recept. Hvis du vil købe Efedrin online, kan du stille spørgsmål om lægemiddelinteraktioner via e-mail.

Efedrin i kombination med MAO-hæmmere og nogle andre lægemidler kan føre til en for stor stigning i blodtrykket. Efedrin kan svække effekten af opioidanalgetika, som deprimerer centralnervesystemet.

Bivirkninger

Der kan være nogle bivirkninger ved behandling af hypotension med Efedrin: forandringer i humør, forringelse af søvnkvalitet, hjertebanken.

Brug af efedrin kan påvirke de α-adrenerge receptorer af blæreens glatte muskelceller, hvilket kan føre til urinproblemer.