Kodein

Kodein – er en opioid analgetikum af syntetisk oprindelse. Det anvendes til behandling af hoste og lindre smerter hos voksne, unge og børn over 12 år.

Kodein lægemidlet er tilgængeligt i flere doseringsformer. I Danmark kan du købe Kodein i form af:

  • Tabletter 25 mg.
  • Oral opløsning 3mg/ml og 8mg/ml.

Patienten bør vide hvordan lægemidlet virker på kroppen for at opnå den optimale terapeutiske effekt ved at tage Kodein. Effekten kan variere afhængigt af doseringen.

Kodein skal tages oralt med en stor mængde væske. Til voksne og børn over 12 år anbefales at bruge:

  • En enkeltdosis på 25-60mg til 4 gange om dagen.
  • Den maksimale dosis på 240mg om dagen.

Antallet af den optimale Kodein dosis af i løbet af dagen kan være forskelle. Hyppighed af Kodein brug afhænger af svaret på behandlingen. Det anbefalede minimumsinterval mellem doser af Kodein var ca. 6 timer.

Tag Kodein før måltider og efter måltider, men du bør prøve at bruge medicinen på samme tid. Hvis der ikke er nogen effekt efter at have taget Kodein, anbefales patienten ikke at fortsætte behandlingen med dosisjustering, men patienten bør konsultere en læge.

Kodein har potentiale til at interagere med mange lægemidler. Inden du køber en pille eller Kodein-opløsning og begynder behandling, skal du fortælle din læge om eventuelle medicin, du bruger, også dem, der er tilgængelige uden recept.

Du bør være opmærksom på samspillet mellem Kodein og lægemidler af den næste aftale:

  • beroligende middel,
  • sovende piller,
  • antidepressiv medicin.

Det anbefales ikke at bruge Kodein til børn efter operationen til fjernelse af mandler eller polypper.

En gravid kvinde bør være forsigtig med at tage Kodein og kun efter konsultation med læge. Det er ikke ønskeligt at anvende en bedøvelse i graviditetens tredje trimester. Kodein er kontraindiceret hos kvinder under amning.

Patienten bør nægte at drikke alkohol i perioden af Kodein brug. Den kombinerede anvendelse af Kodein og alkohol kan forårsage bivirkninger, herunder svære.

Behandling med Kodein kan bidrage til følgende bivirkninger: mavesmerter, kvalme, hududslæt, svimmelhed, fordøjelsessystemet lidelse, søvnforstyrrelse, åndedrætsbesvær, appetitløshed, forvirringen.

Folk, der ønsker at købe Kodein bør vide, at denne medicin kan give bivirkninger. Normalt er bivirkninger milde eller moderate.

De opstår i begyndelsen af behandlingen og forsvinder, når behandlingen fortsættes. Det anbefales at stoppe brugen af Kodein ved alvorlige bivirkninger.

Store doser af Kodein kan forårsage affektive tilstande, og langvarig brug danner afhængighed af medicin. Det anbefales heller ikke at engagere i aktiviteter, der kræver høj koncentration ved brug af Kodein.

Kodeinmedicin er designet til at fjerne symptomer på smerte og hoste, når andre lignende lægemidler ikke har den ønskede effekt. Kodein kan tages alene, såvel som i kombination med andre smertestillende midler.

Du kan købe Kodein online, hvis du vil reducere dine behandlingsomkostninger. Du kan bruge ekspreslevering hvis der er et presserende behov i behandling med Kodein.