Nizoral Danmark

Nizoral – er et antimykotisk lægemiddel, der bruges til at behandle og forebygge infektioner forårsaget af dermatofytter og gær. Lægemidlet leveres til det farmaceutiske marked i Danmark af McNeil Denmark, som er beliggende i Birkerød.

Danmarks indbyggere kan købe Nizoral i form af 1% og 2% shampoo eller 2% creme. Nizoral shampoo og creme er kun til ekstern brug, præparater indeholder et antifungalt stof Ketoconazol i sammensætning.
Nizoral har været kendt på verdens farmaceutiske marked siden midten af 70’erne af det sidste århundrede og er stadig et af de mest effektive og almindeligt anvendte svampedræbende lægemidler.

Nizoral Shampoo bruges til behandling og forebyggelse af:

  • skæl i håret,
  • seborrheisk dermatitis,
  • chromophytosis.

Disse svampeskader forårsages af dermatofytter fra Microsporum, Trichophyton, Malassezia slægten og er lokaliseret hovedsageligt på hovedbunden. Brugen af terapeutisk shampoo reducerer kløe og skrælning, som er bemærket i disse inflammatoriske sygdomme.

Til behandling af svære former for seborré og lichen, kan du købe 2% Nizoral shampoo i apoteker. Lægemidlet er tilgængeligt i plastflasker på 60 og 120 ml. 20 mg af Ketoconazol er indeholdt i hver ml af shampoo.

Nizoral påføres på den berørte hud i ca. 3-5 minutter og skylles derefter med vand. Ved behandling af skæl og seborrheem dermatitis bør shampoo anvendes to gange om ugen. Behandlingens varighed er 3-4 uger.

Ved behandling af chromophytosis anvendes Nizoral dagligt i 5 dage. Undgå shampoo kontakt med slimhinderne i øjnene og næse under påføring. Hvis shampoo kommer i øjnene, skal du forsigtigt skylle dem med rent vand.

Behandling af svampeinfektioner kræver tid og regelmæssig anvendelse af shampoo. Hvis du vil reducere omkostningerne ved behandling, kan du købe Nizoral i den rigtige mængde i et onlineapotek. Jo flere Nizoral-flasker du bestiller, jo lavere er deres omkostninger.

Nizoral bruges ikke kun til at behandle skæl og svampesygdomme i hovedbunden. Lægemidlet bruges også til at behandle svampe læsioner i forskellige dele af kroppen. I dette tilfælde anvendes Nizoral creme, som leveres i rør på 30 gram.

Nizoral creme bruges til at behandle sådanne svampe- og gærhudsinfektioner som:

  • dermatomycosis i lysken;
  • glat hud dermatomycosis;
  • epidermophytosis af hænder og fødder.

Nizoral kan også bruges til behandling af seborrheisk dermatitis og hudkandidasis forårsaget af svampe af slægten Malassezia og Candida.

Nizoral er et sikkert svampedræbende stof, der kan anvendes til børn og gravide kvinder, fordi det ikke påføres huden og ikke går ind i blodet.

På trods af dette skal du spørge lægen eller apoteket om mængden af creme, der anbefales at anvende, hvis du vil købe Nizoral til behandling af et barn. Anvendelse af cremen i for store mængder kan forårsage en brændende fornemmelse, rødme i huden og kløe.

Nizoral skal påføres i et tyndt lige lag, dette er meget vigtigt. Hyppigheden af påføring og behandlingens varighed afhænger af sygdommens type og sværhedsgrad. Creme anvendes sædvanligvis 1-2 gange om dagen i 2-6 uger.

Nizoral bør ikke anvendes til personer med overfølsomhed overfor Ketoconazol eller andre lægemiddelkomponenter. Bivirkninger forekommer meget sjældent. Ofte manifesterer de sig som en allergisk reaktion med forsinket-action (f.eks rødmen og hævelse af huden), som straks elimineres, når en person holder op med at bruge lægemidlet.