Sodium uden recept

Sodium

Se denne beskrivelse hvis du vil købe Sodium iodide, men ikke er bekendt med de særlige egenskaber ved dette lægemiddel. Sodium iodide (yderligere i beskrivelse som Sodium) er et radiofarmaceutisk lægemiddel, der er er beregnet til at diagnosticere skjoldbruskkirtelfunktion.

Forskningen med Sodium udføres efter påvisning af en afvigelse af et hormoner niveau. Sådanne hormonelle ændringer kan forekomme på grund af forekomsten forskellige sygdomme i det endokrine system:

 • Graves ‘sygdom,
 • Hypothyroidisme,
 • Thyroid carcinoma.

Det aktive stof i lægemidlet er iodid I131, som er en kunstig radioaktiv isotop af jod. På grund af den radioaktive Sodium stråling kan de nødvendige undersøgelser udføres ved at scanne status for endokrine kirtler.

Den rettidige brug af Sodium gør det muligt at ordinere den nødvendige behandling for forskellige autoimmune sygdomme, hvilket vil hjælpe:

 • Øge hastigheden af metaboliske processer i kroppen,
 • Stop ukontrollerede syntetisere hormoner.

Det radioaktive lægemiddel er i form af en hårde kapsler til oral administration. Patienten kan købe natrium i pakker med 1-14 kapsler, mængden afhænger af hvor ofte skjoldbruskkirtlen planlægges at blive scannet.

Den ydre kapselskal er fra gelatine. Kapselkroppen er malet i hvide og orange farver. Hårde kapsler Sodium indeholder et hvidt pulver inside.

En kapsel af Sodium – dette er den sædvanlige lægemidlet dosis. Jod-131 aktivitet Sodium i kapslen – 3.7, 7.4, 11.1, 18.5 og 37 MBq.

Under diagnosen er den anbefalede aktivitet af Sodium til en voksen patient, der vejer ca. 70 kg:

 • undersøgelse af skjoldbruskkirtlen – 3.7 MBq;
 • modtagelse af en skjoldbruskkirtel billeder– fra 7.4 til 11 MBq.

Diagnose udføres gennem 3-6 timer efter indtagelse af den radioaktive kapsel Sodium. Sodiumaktivitet for børn kan beregnes ud fra den anbefalede dosis til en voksen og justeres for kropsvægt.

Sodium bør kun anvendes efter at andre testmetoder er blevet forsøgt. Lægemidlet bør anvendes med forsigtighed og under lægens vejledning til følgende kategorier af patienter:

 • alder til 18 år,
 • kvinder i den fødedygtige alder og under amning.

Hvis det er nødvendigt at foretage en undersøgelse af en ammende kvinde, bør amning stoppes i mindst 12 timer. Det er forbudt at amme et barn med udtrykt mælk i løbet af denne tid.

Inden du køber Sodium, skal du spørge apoteket, hvordan kan du bruge disse kapsler. Det anbefales ikke at spise mad fire timer før brug af Sodium. Efter anvendelse af det radioaktive præparat skal man kun tage let mad, for at fremskynde elimineringen af lægemidlet fra kroppen.

Patienten bør ikke bruge lægemidlet, hvis han har overfølsomhed over for iodid I131 eller andre komponenter i Sodiumpræparatet.

Der er ingen oplysninger der bekræfter, at Sodium har en betydelig indflydelse på en persons evne til at køre bil eller andet køretøj.

Sodiumpræparat bør anvendes med forsigtighed hos patienter der tager medicin i den næste aftale:

 • at forbedre stofskiftet,
 • som et antipyretisk og / eller smertestillende middel,
 • at reducere aktiviteten af thrombin i blod,
 • til behandling af allergier eller bakterielle sygdomme.

Sodium kapslen er et radioaktivt præparat, og derfor tages passende sikkerhedsforanstaltninger under brug.Hvis du har købt Sodium og holder det hjemme, skal du holde det udenfor børns rækkevidde.